Veel gestelde vragen

Op deze pagina hebben wij de meest gestelde vragen verzameld. Voor de duidelijkheid hebben we deze onderverdeeld in categoriën. Zit uw vraag er echter niet bij mail dan naar bestellingen@weethoeikheet.nl . Uw vraag zal binnen 24 uur beantwoord worden.

Hoe krijg ik een armband zelf vastgemaakt ?
Onderstaand een filmpje met instructie.


https://youtu.be/k5QoamGhejI
 
 
Wat is een Dog Tag of IDplaatje?
Een Dog Tag is een identiteitsplaatje. Op dit plaatje kunt u uw gegevens laten ponsen. Denk aan n.a.w. (naam, adres, woonplaats) gegevens, maar u kunt hierop ook aangeven dat u bijvoorbeeld een bepaalde allergie heeft.
 
Wat is een U.S. Army Dog Tag?
Een U.S. Army Dog Tag wordt gebruikt door het Amerikaanse leger en bestaat uit twee identiteitsplaatjes. Bij het overlijden van de soldaat blijft één identiteitsplaatje bij het lichaam en de andere wordt meegenomen. Een U.S. Army Dog Tag is dus eigenlijk hetzelfde als een Dog Tag ofwel identiteitsplaatje. Echter het verschil is alleen, dat u bij een Dog Tag één IDplaatje krijgt en bij een U.S. Army Dog Tag krijgt u twee plaatjes. Bij de U.S. Army Dog Tag krijgt u ook één ketting extra, namelijk één van 13 cm en één naar keuze.
 
Wat is een Dutch Army Dog Tag?
Een Dutch Army Dog Tag is een identiteitsplaatje zoals deze in het Nederlandse en Belgische leger wordt gebruikt. Dit plaatje is wat groter dan een standaard identiteitsplaatje en er kan ook meer tekst op.
 
Wat is een silencer?
Een silencer is een rubberen ring die om het identiteitsplaatje kan. Tegenwoordig wordt het veelal voor de sier gebruikt, maar ook van dit product ligt de oorsprong bij het leger. Als een soldaat een U.S. Army Dog Tag zonder silencer zou gebruiken, dan hoorde de vijand hem al van ver aankomen. De silencer dient dus om het geluid te dempen.
 
De silencer die ik heb aangeschaft blijft niet goed zitten.
Wij streven ernaar om uitsluitend goede kwaliteit producten te leveren. Helaas kan het incidenteel voorkomen dat een product hier niet aan voldoet. Heeft u dit, stuur ons dan een e-mail en dan krijgt u een nieuwe opgestuurd.
 
Als ik de silencer om het identiteitsplaatje doe, dan kan ik de tekst niet meer lezen. Is dit normaal?
Ja, dat is normaal. Als u alle beschikbare posities gebruikt kan het voorkomen dan er tekst wegvalt onder de silencer. Houd u er rekening mee dat een silencer voor de sier is (of van oudsher om geluid te dempen). In geval van nood kan deze uiteraard gemakkelijk opgeschoven worden, zodat de belangrijke tekst leesbaar is.
 
De silencer is rond, maar het identiteitsplaatje is rechthoekig?
De silencers horen rond te zijn. Dat komt omdat ze flexibel zijn. U kunt deze om het plaatje schuiven. Als u de silencer om het plaatje doet, zorg er dan voor dat het gaatje aan de goede kant zit. Hierna kunt u de ketting er aan bevestigen.
 
Ik heb een zwarte, camouflage, donkerroze, babyblauw, limegroene Dog Tag besteld maar de verf laat los, hoort dit?
Bovengenoemde identiteitplaatjes zijn voorzien van een verflaag. Deze verflaag laat na verloop van tijd los op de uitstekende delen. Het begint met een paar letters en uiteindelijk zal het losgaan bij alle letters. Laat de verf echter los op andere plaatsen dan de uitstekende delen, dan mag u uw plaatje retour sturen en een nieuwe uitkiezen.
 
Er zit een kras op mijn identiteitsplaatje, wat nu?
Een identiteitsplaatje is een gebruiksartikel en hier kunnen krassen op ontstaan. Maar het moet nooit teveel zijn. Vaak kunnen er krasjes op zitten als je heel goed kijkt. Maar op het eerste oog moet het niet opvallend zijn. Is dit in uw geval wel, stuur dan het plaatje retour en u ontvangt een nieuw exemplaar.
 
Wat voor ketting wordt er geleverd bij mijn identiteitsplaatje?
U ontvangt standaard bij uw bestelling van een identiteitsplaatje, U. S. Army Dog Tag en Photo Tag, een bolletjesketting. U ontvangt standaard een ketting van 62 cm. Wilt u echter een andere lengte, dan kunt ook hiervoor kiezen.
 
Is de ketting veilig?
Ja, deze ketting is echt veilig. Bij een te hoge belasting zal deze kapot gaan. Het kapot gaan gebeurt meestal bij het slotje. De ketting is hierna ook niet meer bruikbaar.  Daarom adviseren we, zeker als u op vakantie gaat, extra kettingen te bestellen. Ooit heeft een klant ons gemaild, dat op de eerste dag van de vakantie bij het ravotten van de kids de ketting kapot ging. Helaas had ze geen extra kettingen besteld en de hele vakantie hebben de kids geen identiteitsplaatje kunnen gebruiken.
Echter breekt een RVS ketting in dit geval niet zo snel, daarom is deze geschrikt vanaf ongeveer 12 jaar.

 
 
Ik wil een Dog Tag bestellen welke ketting moet ik erbij nemen?
Als u de Dog Tag gebruikt om aan een koffer of sleutelhanger te doen, dan adviseren we de ketting van 13 cm. Gebruikt u het identiteitsplaatje voor uw kinderen in de leeftijdscategorie "ik doe graag alles af wat mamma wilt dat ik draag"... Ja dan adviseren we een ketting van 40 cm. Echter is het voor over een winterjas dan is 62 cm handiger. De ketting van 62 cm adviseren we voor grotere kinderen en volwassenen.
 
Photo Tag - Fotoplaatje  
 
Wat is een Photo Tag?
Een Photo Tag is een identiteitsplaatje wat aan de voorkant kan worden voorzien van een plaatje of foto naar keuze. De achterzijde kan bedrukt worden met tekst naar keuze. Dit kan n.a.w. gegevens zijn, maar ook een leuke persoonlijke tekst.

Ik heb een fotoplaatje besteld, wat nu?
Zodra uw bestelling geplaatst is, ontvangt u binnen 24 uur een e-mail met instructie. In deze mail wordt u gevraagd de foto te mailen naar bestellingen@weethoeikheet.nl. De foto moet in jpg-formaat zijn en niet groter dan 2MB.
 
Polsbandjes  
 
Voor welke leeftijd zijn de bandjes geschikt?
De bandjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden. Dit heeft met name te maken met de breedte van de pols van uw kind. Bij veel designs kunt u het bandje eenvoudig op maat knippen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bandje. Echter de manier van knippen, heeft wel invloed op de uitstraling.
 
Kunnen ze in het water?
Ja, ze kunnen in het water. De tekst zal ook zichtbaar blijven. Echter de print zal na gebruik wel kunnen vervagen.
 
De afbeelding op het bandje vervaagt, hoort dat?
Het bandje is een gebruiksartikel. Het polsbandje wordt blootgesteld aan water, chloor, zout water, zonlicht etc. Na veelvuldig gebruik is dit zichtbaar, doordat het design vervaagt. Het bandje gaat lang mee, maar het blijft leuk, voor u en de kids, om zo nu en dan eens te wisselen.
 
Kan ik met een normale pen op het bandje schrijven?
Ja, u kunt het bandje met een normale pen beschrijven. U wacht even totdat de inkt droog is. En vervolgens is de tekst waterproof!
 
Mijn kind wilt het bandje niet dragen, hebben jullie tips?
De meeste kinderen vinden het heel stoer om met een bandje van weethoeikheet.nl te lopen. Echter heb je er natuurlijk eigenwijze tussen zitten. Wat vaak helpt is om het bandje een horloge te noemen. Een kind voelt zich dan heel groot, want hij/zij heeft ook een horloge net als pappa en mamma!
Als uw kind echt geen polsbandje of ketting wil dragen, hebben wij als alternatief een shoetag. Deze bevestig je met een veter/klittenband direct op de schoen.

 
 
Algemeen
 
 
Wat zijn de verzendkosten?
Bij bestellingen die verstuurd kunnen worden per brievenpost, daarvoor hanteren wij verschillende verzendkosten. Wij rekenen voor Identiteitsplaatjes en dogtags voor Nederland van € 1,50 en Europa € 2,50. Voor de rest van onze artikelen zijn de verzendkosten vanaf € 1,95 voor Nederland en voor Europa € 2,95. Om uw kosten niet te hoog op te laten lopen hebben wij ook Brievenbuspakket ingevoerd dit is voor Nederland € 3,95, voor Europa bestaat brievenbuspakket niet. Bestellingen die met pakketpost verzonden dienen te worden berekenen wij € 7,25 voor Nederland en voor Europa € 9,30 zonder track en trace en met track en trace € 13,00